RETURNING GUESTS LOG IN:  PASSWORD: 
FREE REGISTRATION LOSE YOUR PASSWORD?
Highlights    View All Artists    Calendar of Events    Promote an Event    Sample Dedications
  World Music Days Artists

Click Here to go Back to Alphabetical List


Else Storesund Olsen
Hometown:
Web site: http://www.elseolsens.net/
View World Music Days Events for this Artist

Biography:
Else Olsen S. er komponist, spiller piano og preparert piano. Hun er oppvokst på vestlandet, og har sine musikalske røtter i salmene fra bedehuset. Utdanningen har hun fra Høgskolen i Stavanger, Ole Bull Akademiet, Norges musikkhøgskole, samt fra Christian Wolff og Pauline Oliveros i USA. Gjennom invitasjon fra Lincoln Center har hun bodd i USA ett år for å spille med blant andre Wolff og Oliveros, og jobbe med Open Form-komposisjoner og improvisasjon.

Else Olsen S. jobber med nyere musikk gjenom alternative spilleteknikker og improvisasjon. Hun har spesialisert seg på preparert piano og i sin hovedfagsavhandling Det preparerte piano - et klanglig kaleidoskop har hun dokumentert mye av det hun har eksperimentert med i forhold til dette instrumentet. Hun opptrer gjerne med sitt pianoorkester som består av en kaleidoskopisk instrumentering; kazoo, fløyter, munnspill, bolt-ebow, køller, spilledåser, fuglelokker, Den buede ku, bedehusgafler og syngebolter i tillegg til ulike leketøyspianoer og vanlige pianoprepareringer.

Hun har spilt i flere ulike besetninger med både norske og utenlandske utøvere innen både den klassiske skolen og fra friimprosvisasjonsmiljøet. Hun er også kunstnerlig ansvarlig for kunstmusikkfestivlen Open Form (www.openform.no).

Else Olsen S. komponerer spesielt i Open Form-teknikk. Det er komposisjoner som til en viss grad har noe åpent i seg, det vil si at utøveren er med å gjøre valg som påvirker prosessen mot det fremførte stykket.

Else Olsen S. er for tiden kunstnerisk utviklingsstipendiat ved Norges musikkhøgskole med prosjektet Open form - en utvidet utøverrolle.Else Storesund Olsen
Bookmark and Share
 

 

© 2007-2017 DANIEL PEARL FOUNDATION | TERMS OF SERVICE | PRIVACY POLICY