RETURNING GUESTS LOG IN:  PASSWORD: 
FREE REGISTRATION LOSE YOUR PASSWORD?
Highlights    View All Artists    Calendar of Events    Promote an Event    Sample Dedications
  World Music Days Artists

Click Here to go Back to Alphabetical List


Jambalaya
Hometown:
Web site: http://www.facebook.com/jambalayamusic?sk=info
View World Music Days Events for this Artist

Biography:
A New Orleans-i műfajt játszó Jambalaya 2005. áprilisa óta van jelen a hazai zenei élet körforgásában. A tagok válogatott profi zenészekből verbuválódtak, akik a műfaj megszállott szerelmesei és remek barátok is egyben. Az alakulás óta változatlan felállásban működő csapat számos sikeres állomáson van túl:
- 2006. áprilisában egy éves születésnapjukat első lemezük bemutatójával tudták ünnepelni, az album címe „I Just Wanted To Say”. A debütáló anyag -mely elsősorban a New Orleans-i zenét, mint önálló zenei műfajt hivatott bemutatni- ténylegesen elindította a csapat sikersorozatát külföldön és idehaza egyaránt.
- 2007. áprilisában a Gundel Művészeti Alapítvány jelöltjei és emellett a XIX. Gronau Jazz Fesztivál fellépői voltak, sőt a fesztivál hivatalos dala egy Jambalaya szám lett. Még szintén ebben az évben a csapat rákerült a nagy múltú Paksi Gasztronómiai Jazz Blues és Rock Fesztivál Jubileumi Válogatás Kiadványára is.
- 2008-ban a zenekar változtatott a hagyományain, ezúttal Vízkeresztkor, január 6-án ünnepeltek egy fergeteges élő koncert felvétellel, melyre a Merlin Színházban került sor. Látványban a Mardi Gras, zenei értelemben a Heritage fesztivál hangulatát idéző, élő színpadi show-val egybekötött produkciót mutattak be, sok-sok vendégművész közreműködésével. A felvételekből készült CD-n és DVD-n egyaránt megjelentetett új album címe „Wonder What Can Happen” lett.
- A folytatásban ismét külföldi turnékkal öregbítették hírnevüket Európában. Németországban, Hollandiában és Belgiumban többször is játszottak még a 2008-as év nyarán. Őszre pedig elkészült a zenekar első videó klipje, ezúttal egy magyar nyelvű dalra, mely egyben az azonos címet viselő soron következő album előhírnöke is. A dal címe: „Végállomás, vagy utazás”.
- 2009. nyár végére elkészült a csapat második videó klipje „Mindenhol” címmel. A klipen egy duett hallható és látható, melyet a csapat billentyűs frontembere Nemes Zoltán a lemezen vendégként is közreműködő Tóth Verával énekel közösen.

Az új anyag bemutatójára október 28-án este 20.00-tól került sor az A38 Állóhajón. Az albumon 12 szerzemény hallható, rajta méltán elismert közreműködőkkel: Almási Attila-harsona; Glaser Péter-nagybőgő; Kollmann Gábor-tenor és bariton szaxofon; Mohai Tamás-gitár; az Octovoice Énekegyüttes; Pintér Mónika–ének; Sántha Gábor-gitár; Tommy Vig-vibrafon; Tóth Vera-ének; Varga Livius-szöveg és Voga Viktória-ének.Jambalaya
Bookmark and Share
 

 

© 2007-2017 DANIEL PEARL FOUNDATION | TERMS OF SERVICE | PRIVACY POLICY